Само след няколко часа звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе ще бъде свободен да договори предварително споразумение с Реал Мадрид. Французинът навлиза в последните шест месеца от договора си на „Парк де Пренс“ и не е тайна, че 23-годишният футболист иска да се присъедини към „кралете“ от лятото.

Мбапе искаше да премине на „Сантиаго Бернабеу“ още миналото лято, но тогава ПСЖ отхвърли две оферти за него на стойност 137 и 154 милиона паунда.

Световният шампион с Франция не бърза да се обвързва с договор с Реал Мадрид, а една от причините е предстоящият сблъсък между двата отбора на осминафиналната фаза на Шампионска лига.

Освен това ПСЖ се опитва да убеди Мбапе да подпише нов договор с клуба. Според “RMC Sport”, парижани са предложили на 22-годишния футболист най-високата заплата в отбора.

Мбапе няма да вземе окончателното решение за бъдещето си през следващите седмици, пише "Тема спорт". Той ще се концентрира изцяло върху играта, както и в подготовката за 1/8-финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Килиан иска да спечели Шампионска лига с ПСЖ този сезон.

Мбапе не се интересува от финансовата страна на въпроса. През лятото той ще се вслуша в чувствата си. Ако Килиан почувства, че времето му във Франция и ПСЖ е към своя край, той няма да поднови договора си и ще премине в Реал.

Този сезон 22-годишният футболист изигра 23 мача за Париж във всички турнири, като отбеляза 13 гола и направи 12 асистенции.

Снимка: БГНЕС